”Reaktionärer” demonstrerade mot korrupt president

Tusentals peruaner demonstrerade för att kräva presidentens avgång

Under lördagen ägde flera protester rum runtom i Peru för att kräva den korruptionsanklagade presidenten Castillos avgång. Castillos motdrag var att kalla demonstranterna för ”reaktionärer”.

Helgen har bjudit på flera demonstrationer över hela världen, på så vitt skilda platser som Kosovo och Ghana. Även Peru kan läggas till den listan, efter de demonstrationer som hölls över hela landet under lördagen. I det sydamerikanska landet krävde demonstranterna den socialistiske presidenten Pedro Castillos avgång, vars regering står anklagad för omfattande korruption, rapporterar Reuters.

Castillo tillträdde sin post i juli förra året, men har på denna korta tid redan klarat sig undan två försök att ställa honom inför riksrätt.

Den största folksamlingen ägde rum i huvudstaden Lima, som domineras av den konservativa oppositionen, där demonstranterna bar på en stor peruansk flagga, skanderade regeringskritiska slagord och anklagade Castillos regering för att vilja omvandla Peru till ett nytt Venezuela.

Castillos motdrag bestod i att kalla alla som motsätter sig hans regering för ”reaktionärer” och ”folkets fiender”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter