Regeringar pressar Twitter

Hot mot yttrandefriheten

Sociala mediejätten Twitter går nu ut med meddelandet om att globalisterna kämpar för att minska vår rätt till åsikts- och yttrandefrihet. Regeringar runt om i världen ber löpande mediejätten att ta bort information på konton som går emot elitens agenda. Man ber även om tillgång att spåra anonyma användare och att spärra användarkonton. Till och med dåvarande President Trumps twitterkonto stängdes ner år 2020.

Twitter rapporterar att de tagit emot upp till 60 000 juridiska krav från regeringar under en 6-månadersperiod förra året. Förutom borttagning av kritiska inlägg vill man få Twitter att avslöja privat information och plats där personen befinner sig. 

USA och Indien leder ligan för flest förfrågningar. Twitter säger att man godkänt ca 40% av alla förfrågningar gällande twitterkonton. 

Globalisterna hotar åsikts- och yttrandefriheten såväl som den personliga integriteten och mänskliga rättigheter. Att regeringar och makteliten ges utrymme att påverka den sociala mediemarknaden är ett direkt hot mot ett demokratiskt och öppet samhälle, anser Frihetsnytts redaktion.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter