Regeringen inrättar ”uppsamlingsplatser” för asylsökande?

Regeringen säger sig vilja inrätta uppsamlingsplatser nära flygplatser för asylsökande som fått avslag.

Lagom till valet presenterar sosseregeringen ett åtgärdspaket för att öka återvändandet, uppger TT.

– Att upprätta återvändandecenter möjliggör en tydlig markering av att asylprocessen är avslutad och att återvändande därefter ska vara det huvudsakliga fokuset, sade integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) under en pressträff.

Migrationsverket ska få i uppdrag att införa ”särskilda återvändandecentrum” för asylsökande som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. Enligt förslaget är en tänkbar lokalisering av dessa i närheten av flygplatser, uppger Ygeman.

Regeringen har även, efter många år av kritik från alternativa medier och invandringskritiker, bestämt sig för att slutligen göra något åt problemet med dubbla och falska identiteter bland invandrare. Det säger man åtminstone.

– Att vissa personer som söker sig till Sverige använder dubbla eller falska identiteter utgör både ett hot mot rikets säkerhet och undergräver förtroendet för det svenska mottagandet, sade Ygeman under pressträffen.

Samtidigt försäkrade han invandrare som vill fortsätta att uppehålla sig i Sverige illegalt att de inte kommer att vara inlåsta, utan vara fria att komma och gå som de vill. Den som vill fortsätta att uppehålla sig i Sverige illegalt kommer alltså inte att ha några problem att göra det.

– Det här är en boendeform. Däremot kan man tänka sig att det finns passerkort så man vet när folk kommer och går, så det finns lite bättre kontroll.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter