Regeringen: JA till Natos kärnvapen i Sverige

Ann Linde viker sig för alla krav och kan nu ta emot kärnvapen från Nato

I ett brev från den socialdemokratiska utrikesminister Ann Linde skickat till Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg bekräftar hon regeringen och Sveriges intresse att bli medlemmar i Nato. I brevet framgår det även att Sverige viker sig för samtliga skyldigheter och åtaganden, inklusive kärnvapens roll, i förhoppning om att få ingå i militäralliansen.

Sverige röstade för 5 år sedan ja till FN:s konvention om förbud mot kärnvapen, men struntade sedan i att ansluta sig till förbudet och nu är man alltså redo att förvara Natos atombomber på svensk mark.

IISS direktör, William Alberque, tror att uppdraget för svenska stridsplan kommer bli att eskortera och ge understöd till Natos kärnvapenbärande flygplan.

Att makten ska utgå ifrån folket verkar inte bekymra regeringen och uppenbart är att mycket jobb görs i bakgrunden i frånvaro av svenska folkets röst. Många ställer sig starkt kritiska till Sveriges Nato-inträde, bland annat har Sverigedemokraternas tidigare försvarspolitiske talesperson Roger Richthoff sagt att han hoppas att Turkiets president Erdogan ska stoppa inträdet med hänsyn till den risk en anslutning skulle innebära.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter