Regeringen lägger ner Miljödepartementet

Ulf Kristersson gav under tisdagen sin regeringsförklaring och en av nyheterna var att Miljödepartementet läggs ner. Miljödepartementet har arbetat med klimat- och miljöfrågor och har varit det departement som haft till uppgift att driva igenom finanselitens agenda 2030.

Bonnierägda DN lyfter fram flera klimattyckare med ledsna miner över nedläggningen av Miljödepartementet, däribland Miljöpartiets Per Bolund som säger: “Sverige är för första gången på 35 år utan ett miljödepartement och detta kommer få förödande konsekvenser för miljöfrågorna.”

Professorn i samhällsvetenskaplig miljöforskning vid Stockholms universitet och tidigare ledamot i Klimatpolitiska rådet, Karin Bäckstrand säger: “Vi måste se helheten och klimatfrågan är kopplad till så många politikområden, framförallt miljö. Vi når inte målet i agenda 2030 om biologisk mångfald.”

Den gröna miljöpolitiken har dragit Sverige ner i fördärvet i linje med finanselitens hopp om globalt klimatstyre. Läsare får se om detta beslut leder till någon förändring för Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter