Regeringen och SD utreder invandringens kostnader

Nu får konjunktionsutskottet i uppdrag att analysera hur mycket invandringen har kostat Sverige, skriver regeringen och Sverigedemokraterna i en debattartikel. Man skriver att massinvandringen har bidragit till stora problem som även fått konsekvenser för Sveriges ekonomi.

Kostnaden för Sveriges kravlösa migrationspolitik kommer analyseras, skriver Elisabeth Svantesson (M), Ludvig Aspling (SD) och Ingemar Kihlström (KD) i en debattartikel i Aftonbladet. Det blir upp till konjunktionsutskottet att ta reda på hur mycket invandringen har kostat landet i modern tid. Debattörerna skriver att de i skrivande stund genomför ett ”paradigmskifte” som kraftigt ska minska invandringen till landet.

Debattartikeln i Aftonbladet.

”För att bättre förstå de långsiktiga konsekvenserna av den tidigare politiken och dra lärdomar för framtiden behövs mer kunskap och analys.”, skriver debattörerna.

Konjunktionsutskottet kommer bland annat att få hjälp av Brottsförebyggande rådet, Socialstyrelsen och Statens skolverk när de genomför analysen.

Invandringen får konsekvenser

Man skriver att Sverige under lång tid har haft en invandring som ”stuckit ut” i internationella jämförelser, och att andelen utrikes födda har stigit från 9 procent år 1990 till över 20 procent under 2023.

”Regeringen och Sverigedemokraterna slösar ingen tid när det gäller omläggningen av migrationspolitiken. Paradigmskiftet har påbörjats och gav resultat redan under 2023 när antalet beviljade uppehållstillstånd minskade med nästan 30 procent jämfört med 2022. Samtidigt som politiken byggs om ser vi nu även till att bygga kunskap för framtiden. På så sätt kan vi undvika att tidigare misstag upprepas och bidra till att Sverige får en långsiktigt ekonomiskt hållbar migrationspolitik.”, avslutar företrädarna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter