Besked om elstödet: Kanske betalas ut i februari

Företagen får dock vänta

Under regeringens presskonferens på morgonen meddelades att elstödet kan börja betalas ut i februari till hushåll i elområde tre och fyra. Ersättningen blir 50 öre per kilowattimme i elområde tre och 79 öre i elområde fyra. Men det gäller bara om inget oförutsett inträffar..

Om inget oförutsett inträffar kommer hushållen börja att få sitt elstöd utbetalt i februari, sa energi- och näringsminister Ebba Busch på regeringens pressträff på morgonen.

Det innebär att hushållen i god tid innan jul nu kan beräkna nivån på vilket stöd man får, sa energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

Utbetalning kommer att ske i två steg; första steget blir utbetalning till hushåll och i ett andra steg kommer stödet betalas ut till företag.

För hushållen blir stödet 50 öre per kilowattimme i elområde tre och 79 öre i elområde fyra och beräknas på den förbrukning som elkunderna har haft mellan oktober 2021 till september 2022.

Fortfarande inget besked om när stödet kommer till företagen

De ökade elpriserna har gjort att många företag går med förlust och tvingas säga upp personal. Flera företag hotas av konkurs om inte något görs åt situationen.

Tanken var att regeringens elstöd skulle hjälpa företagen redan den första november men utbetalningen av stödet sköts upp och ännu har inte regeringen något besked att ge företagen. Enligt Ebba Busch bereds företagens elstöd fortfarande i Regeringskansliet.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter