Regeringen sänker drivmedelspriset med 1 krona

Under valrörelsen var drivmedelspriserna ett viktig fråga och partierna tävlade med varandra om vem som skulle kunna ge det bästa löftet till väljarna. Nu när Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna sitter vid makten med stöd av Sverigedemokraterna, blir det helt annorlunda.

Regeringen och Sverigedemokraterna kommer nu med sitt första gemensamma budgetförslag gällande drivmedel och transporter. Bland annat presenterades planerna på sänkt bensin- och dieselskatt och sänkt reduktionsplikt.

Skatten på bensin och diesel ska sänkas så att priset blir en krona lägre per liter vid pump, från och med den 1 januari 2023. Sänkningen kommer som en klen tröst för många som är tvungna att använda sin bil i vardagen. Under valrörelsen lovade SD att sänka priset 6-7 kronor vid pump vilket är långt ifrån det som nu presenteras.

”Rejält löftessvek”

Socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Mikael Damberg riktar hård kritik mot sänkningen av priserna och säger att ”Det är ett rejält löftessvek från Sverigedemokraterna”. Själv kan däremot inte Damberg presentera några egna förslag på sänkningar.

Sänkningen med 1 krona möter även kritik från annat håll. På sociala medier känner folk att sänkningen inte gör någon skillnad i deras privatekonomi och att det är ett hån mot vanligt folk.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter