Regeringen storsatsar på covidvaccin – avsätter 1,2 miljarder kronor

Regeringen meddelar att de avsätter 1 221 miljoner kronor för att säkerställa tillgången på vaccin mot covid-19. Trots att ”pandemin” är avblåst och studier presenterats som visar vaccinens skadlighet fortsätter regeringen att storsatsa på vaccin.

Regeringen förklarade i ett pressmeddelande att de avsätter 1 221 miljoner kronor för att säkra tillgången på vaccin mot covid-19 under de kommande två åren. 792 miljoner kronor för 2024 och 429 miljoner kronor för 2025.

– Vi säkrar nu tillgången till vaccin mot covid-19, framför allt för att skydda äldre och dem som tillhör en riskgrupp. Regeringen och regionerna har ett gemensamt mål om att uppnå en så hög och jämnt fördelad täckningsgrad som möjligt. För att säkerställa detta även framöver avsätter vi nu i budgeten 792 miljoner kronor för inköp av vaccin under 2024, framför allt på grund av behovet av påfyllnadsdoser för riskgrupper, säger socialminister Jakob Forssmed.

Ingen pandemi? Spelar ingen roll!

Trots att det inte längre råder någon ”pandemi” så fortsätter regeringen satsa på vaccinen. Enligt pressmeddelandet är vaccinationen det bästa skyddet mot allvarlig sjukdom och död i covid-19. Detta påstående är något som motbevisats flera gånger, bland annat HÄR.

Regeringen erkänner själva att covid-19 inte längre är en samhällsfarlig sjukdom men påstår ändå att den fortsatt kommer att ”påverka vårt samhälle” och att man därför bör ta det nya uppdaterade vaccinet under september månad.

Nämner inget om skador relaterat till vaccin

Det som många reagerar på är att Forssmed inte nämner ett enda ord om de skador och risker som är förknippat med att ta covid-vaccin.

Det finns idag otaliga rapporter och studier som bekräftar att vaccinet är förknippat med bland annat överdödlighet och hjärtproblem.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter