Regeringen utlyser extramöte om blodiga gängvåldet

Den grova, dödliga brottsligheten har tagit ny fart, och regeringen samlar nu Rådet mot organiserad brottslighet till extramöte. För en regering, och brottsbekämpande myndigheter, är det inte bara viktigt att agera mot grov brottslighet utan också att förmedla bilden till allmänheten av att man gör vad man kan.

Under tio dagar har det skett sju dödsskjutningar i Sverige, såvitt känt alla med gänganknytning, rapporterar SVT. Omni meddelar nu att regeringen kallar till extramöte (”krismöte”) med sin utsedda grupp  Rådet mot organiserad brottslighet.

Förutom justitieministern och politiska tjänstemän består rådet av rikspolis­chefen, chefen för Polis­myndig­hetens nationella operativa avdelning, riks­åklagaren, general­tull­direktören samt general­direktörerna vid Ekobrotts­myndig­heten och Skatte­verket. Till det nu annonserade extramötet är också Statens institutionsstyrelse (Sis), Socialstyrelsen och Skolverket inbjudna.

Göra – och även synas göra

Det står inte helt klart vad som går att göra på kort sikt för att lösa ett problem med flera decennier på nacken, som dessutom beror på den massmigration från tredje världen som alla partier länge bejakade utan invändningar.

Moderaterna har dock i viss mening ”fått betalt” i opinionen för sin kriminalpolitik, även om den hittills har bestått mest av retorik och utredningar, som Omni skriver – moderaterna (som också innehar justitieministerposten) ligger på första plats i DN/Ipsos undersökning av förtroende för kriminalpolitiken, med 23 procents förtroende, upp fem procent från marsmätningen.

Med det har M flyttat ner SD till andraplatsen i fråga om förtroende för respektive partis kriminalpolitik, som Dagens Nyheter skriver. Det är en utveckling som moderaterna gärna vill ska fortsätta, men det förutsätter att de kan leva upp till det.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Ja , må dom prata och prata….🙄 Vi vet att det enda verkningsfulla är att utlysa undantagstillstånd och få iväg klanerna hem igen.

  Polis talar ofta om en hel klan i Göteborg som håller hela staden i ett kriminellt järngrepp.

  Ali-Khan heter dom enligt google och kommer från ett område som heter Mardin i sydöstra Turkiet.

  Vad gör dom här ??🤔

  Hur är det ens möjligt att stora släktbaserade nätverk startar upp omfattande kriminell verksamhet utan att staten ingriper ?? 🙄

  Vad är det här för land egentligen ???🙄

  Samtidigt jagas svenskar för nätkommentarer ”HMF” 🥴🥴 Jag mår illa !!! 🤢

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter