Regeringens strategi – ”Helt felaktig”

Regeringen väljer tystnad som strategi istället för att stå upp för svensk grundlag när omvärlden attackerar Sverige. Tobbe Larsson anser att strategin är fruktansvärt felaktig och att den istället väcker blodtörst hos fienden istället för att lugna ner den.

Aftonbladet rapporterar idag om regeringens strategi när den ska hantera krisen som uppstått efter koranbränningarna.

– Jag tror att regeringen är väldigt försiktig nu eftersom den fick kritik sist den uttalade sig, säger statsvetaren Göran Sundström till Aftonbladet.

Efter koranbränningarna i Sverige har flera muslimska länder och organisationer gått till tydlig attack mot Sverige och vår grundlagsskyddade yttrandefrihet. Regeringen gick till en början ut och fördömde de personer som nyttjade sin yttrandefrihet i ett försök att blidka de upprörda muslimerna.

Att regeringen gav efter för påtryckningar från de upprörda muslimerna resulterade i att yttrandefrihetsexperter, vanligt folk och Sverigedemokraterna kritiserade regeringen för att de inte stod upp för svensk yttrandefrihet.

Nya strategin är tystnad

Efter den senaste tidens koranbränningar har regeringen dock valt en annan strategi. De väljer att lägga locket på och inte uttala sig överhuvutaget.

Strategin att vara tyst är ett försök att rida ut stormen och samtidigt undvika kritik från det svenska folket. Men statsvetaren Sundström är inte imponerad av strategin och säger att det inte är något som imponerar på ledarna i de länder som pressar Sverige.

Tobbe Larsson: Regeringen består av ynkryggar

Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt
Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt

Tobbe Larsson, politisk kommentator på Frihetsnytt, är inte heller imponerad av regeringen. Han anser att strategin är helt felaktig och visar att regeringen inte vågar stå upp för den svenska grundlagen.

Varför är strategin att vara tyst fel?

– Det ger intrycket av att man är osäker och att man därmed är svag. Man kan inte gömma sig bakom ord som ”vi ska utreda det här”. Man måste visa mod och stå upp för de lagar som vi har i Sverige, annars visar man sig svag vilket ger upphov till att fler människor höjer sin röst mot Sverige och svenska värderingar.

Vad skulle regeringen istället göra?

– De skulle vara stenhårda här och gå ut och försvara vår svenska yttrandefrihet gentemot de som har åsikter om densamma. De skulle också gå till stenhård attack mot de som uppviglar folk till bojkotter eller våld. Utpeka dessa organisationer, individer som det de är – ett hot mot det fria ordet.

Du säger att regeringen består av ynkryggar. Vad menar du med det?

– De är konflikträdda och vågar varken stå upp för det svenska folket eller de värderingar vi har här. De här ledarna gör bort sig inför hela världens ögen. Det är inte imponerande. Det här visar också att media idag bär ett stort ansvar för att vi har valt ynkryggar till ledare, detta då media konsekvent lyfter fram dessa fegisar som goda ledare och samtidigt smutskastar de som vågar stå upp för det som är rätt. Vi behöver riktiga män och kvinnor som står upp för det fria ordet och är beredda att kämpa för det, oavsett om det skulle kosta oss anseende, Natomedlemskap eller internationella relationer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter