Regeringskris i Italien kan stjälpa euron och installera ”fascister”

Italiens premiärminister Mario Draghi meddelade igår kväll att han vill avgå men nekas av presidenten. Draghi har fått en vecka på sig att bilda ett nytt regeringsunderlag. Lyckas han inte så är Giorgia Meloni som av etablissemanget beskrivs som ”nyfascist” en av de troligaste efterträdarna.

Inflationen skenar, torkan i norra Italien har blivit ett nationellt problem och det börjar bli alltmer bråttom att få till de förändringar som EU kräver för att betala ut återhämtningspengar, uppger Morgonekot som några av orsakerna till regeringskrisen i Italien.

”En av världens mest stabila demokratier ser ut att falla i bitar”, säger utrikesminister Luigi Di Maio, något som enligt honom måste ”få Putin och hans närmaste att festa”, uppger Morgonekot. Det återstår att se om premiärministern kan skapa ett nytt regeringsunderlag och reparera förtroendet, uppger Ekot.

Kan han inte det så anser många bedömare att Giorgia Meloni och hennes parti Italiens bröder är den som har bäst chans att komma ut som segrare när krisen är över. Giorgia Meloni beskrivs av Johan Croneman i en debattartikel i DN med följande ord:

”Giorgia Meloni har varit nyfascist i hela sitt politiska liv, hon och andra partiföreträdare har öppet hyllat Mussolini och lagt ner kransar till minne av stupade fascister. De är ett av Europas mest främlingsfientliga och homofoba partier.”

Reuters uppger även att regeringskrisen i Italien kan bli det som stjälper euron.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter