Regeringskritisk demonstration under söndagen

En demonstration mot den moldaviska regeringen hölls under söndagen. Media pekar ut demonstrationen som ”prorysk”, men medger att det finns en legitim kritik mot ekonomin.

Precis som på flera håll i Europa som Frihetsnytt skrivit om, däribland Frankrike, Storbritannien och Tyskland, pågår det omfattande protester i Moldavien. Under söndagen den 12 mars samlades tusentals demonstranter i huvudstaden Chisinau för att protestera mot de höga levnadskostnaderna, rapporterar The Guardian.

Fokus i den västerländska medierapportering har legat på att det är det proryska partiet Shor som organiserar protesterna och att det därför enbart är ett sätt för Moskva att öka sitt inflytande i landet. Protesterna riktades mot den västvänliga och EU-positiva regeringen under president Maia Sandu.

Men demonstrationsdeltagarna vände sig framförallt mot den otroligt allvarliga ekonomiska situation som befolkningen tvingas leva med. Den 85-årige deltagaren Ivan Vasile, vars månatliga pension motsvarar ungefär 1200 kronor, sammanfattade synen på situationen.

Jag kan bara äta lite mer än bröd. Tidigare var elektricitet och bensin billigare. Demokrati är bara för de rika.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter