Register över ovaccinerade lärare ska utredas

Vissa lärare i New York har belagts med ”problemkoder” i hemlighet, desamma för såväl barnmisshandlare som ovaccinerade. Children’s Health Defense kräver nu att dessa register ska utredas av kongressen.

Som Frihetsnytt tidigare rapporterat har staden New York krävt att samtliga anställda vid utbildningsförvaltningen skulle vara fullt vaccinerade senast den 2 september 2022. Många anställda har också sparkats för att de vägrat ta vaccin och dessutom fått en anmärkning om ”tjänstefel eller annat oacceptabelt beteende” i förvaltningens personalregister. Deras personalfiler har också skickats med den sparkades fingeravtryck till polisen och FBI rapporterar människorättsgruppen Teachers for Choice. Man har alltså försett tidigare anställda med en ”problemkod”.

Kräver en utredning av ”problemkoderna”

Nu kräver intresseorganisationen Childrens Health Defense (CHD) (sv. Barnens hälsoskydd) att kongressen utreder hur och när dessa stigmatiserande problemkoder som finns i de ovaccinerade lärarnas personakter, används, skriver Reclaim the Net.

”Vi måste avslöja stadens syfte med dessa beteckningar och vilka straffåtgärder den övervägt eller genomfört mot anställda på grund av deras personliga hälsobeslut”
”Stadshuset förnekade nyligen att dessa problemkoder har någon extern inverkan på anställda eller tidigare anställda, men det är felaktigt
”, skriver Mary Holland, ordförande i Childrens Health Defense.

”Dessa koder har en djupgående negativ inverkan på flaggade pedagoger och kan hindra dem från fortsatt anställning”, fortsätter hon.

Samma kod för sexualförbrytare som för ovaccinerade

Problemkoderna kan givetvis leda till att pedagoger nekas anställning på andra ställen. CHD:s ordförande Mary Holland sade att stadens ”ovilja att vara öppen med hur och när dessa koder används och under vilka omständigheter kräver en grundlig och fullständig utredning”.

De problemkoder som läggs in i de ovaccinerade lärarnas akter är desamma som används för de som anklagas för barnmisshandel, inklusive sexuellt utnyttjande och misshandel.


Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter