Reinfeldt vägrar debatt om ordförandeskapet

Den tidigare statsministern och partiledaren för Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, vägrar ställa upp i en debatt om sitt eventuella ordförandeskap för Svenska Fotbollförbundet.

Fredrik Reinfeldt blev den 15 februari nominerad till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet, vilket Frihetsnytt har rapporterat om.

Nomineringen fick motstå stor kritik eftersom att Reinfeldt dels saknar professionell koppling till sporten fotboll men också för att nomineringen ses som en belöning av mäktiga vänner för genomförd politik.

Reinfeldt är inte heller brett omtyckt då många förknippar hans person med en misslyckad politik, det berömda talet ”öppna era hjärtan” och ett förakt mot den svenska kulturen, bäst förknippat med citatet ”Ursvenskt är endast barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”.

Undviker debatt om ordförandeskapet

När nomineringen stod klar har flera velat få en kommentar av Reinfeldt men den tidigare statsministern har konsekvent undvikit all typ av dialog.

TV4 har försökt få till en debatt med Reinfeldt och de andra utmanarna om ordförandeskapet men Reinfeldt vägrar att ställa upp. Alla utmanare har tackar ja men eftersom Reinfeldt inte vill ställa upp så blir debatten inte av.

Utöver den presskonferens som presenterades av valberedningen har Reinfeldt inte uttalat sig en enda gång.

Reinfeldt hånas på sociala medier

På sociala medier spekulerar användarna i varför den tidigare statsministern inte ställer upp i en debatt. Flera skriver att det har att göra med att han skulle förlora den och att han därför inte vågar ställa upp. En annan skriver att ”Skurken Reinfeldt vet nog vad han gjort”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter