Reinfeldt vald till fotbollsordförande – möter redan hårt motstånd

Valet av ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet har hållits och Fredrik Reinfeldt är numera dess nye ordförande. Utnämningen har kantats av motstånd och det återstår att se hur den svenska fotbollsvärlden kommer förhålla sig till honom.

Under lördagen den 25 mars höll Svenska Fotbollförbundet (SvFF) omröstning om vem som ska bli dess nästa ordförande. Det stod mellan den tidigare ordföranden för UEFA (United European Football Association, europeiska fotbollförbundet) och Svensk Elitfotboll, Lars-Christer Olsson och Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt.

Med siffrorna 143 mot 111 var det Reinfeldt som gick segrande ur valet och han kommer nu att sitta på posten i två år, meddelar SvFF på sin hemsida.

Starkt motstånd

Redan i ett tidigt skede efter att SvFF:s valberedning nominerade Reinfeldt till ny kandidat för ordförandeposten, mötte han starkt motstånd bland distriktsförbunden. Frihetsnytt har kunnat rapportera om det låga stöd som han haft ute bland distrikten.

På bland annat Twitter är kritiken hård mot utgången av valet. Reinfeldt har aldrig varit tydlig med vad exakt han tänker göra för svensk fotboll och utan yrkesmässig erfarenhet från området är det många som ifrågasätter hans lämplighet.

Så man kan bli en av svensk fotbolls mäktigaste personer, genom att hålla knäpptyst utåt och inte dela med sin agenda till någon. Detta känns så förbannat smutsigt, Fredrik, jag hoppas att du vet att det yttersta i fotbollen är supportrarna. Det är de du arbetar för. Ingen annan, skriver användaren Stormen på vift- Alexander Tingström.

För många svenskar är det inte fotbollsintresset som Reinfeldt är känd för, utan den roll han spelat i det pågående migrantkaoset, vilket hans uppmaning i ett tal 2014 kommit att symbolisera, då han uppmanade svenskarna att ”öppna era hjärtan” för migranter. Han är även ökänd för uttalandet att ”ursvenskt är blott barbariet”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Det är så avskyvärt att man kräks.
    Den ökände FR ???Men det är ytterligare ett bevis på hur den politiska klassen ordnar jobb med miljonlöner till varandra.
    FR har ju dessutom ärvt ordförandeskapet i VISITA från Maud Olofsson. (Miljonlön)
    Jag börjar verkligen hata denna politiska överklass som hela tiden flyter som korkar och suger upp pengarna.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter