Reklamfilm från SVT kritiseras

Ger en fientlig syn på kärnkraftverk

Sveriges television får kritik för att ha gått ut med en reklamfilm som kan uppfattas vilja ge en negativ bild av kärnkraftverk. I reklamfilmen klagar en kvinna på att hennes mixer låter som ett kärnkraftverk och att man inte skulle vilja bo invid ett sådant. 

Carl-Oskar Bohlin, närings- och energipolitisk talesperson för Moderaterna och även ordförande för riksdagens näringsutskott, riktar kritik mot statstelevisionen på Twitter med frågan; ”Vad sysslar ni med?”. 

Frågor har ställts av tidningen Samnytt till kommunikationsansvarige Catarina Wilson och Charlotte Friberg, ansvarig utgivare på Sveriges Television. Wilson säger att hon känner till kritiken men vill inte kommentera den utan hävdar att ansvaret ligger hos marknadsföringsavdelningen. Även Friberg väljer att inte ta på sig ansvar, utan hänvisar till marknadsföringsavdelningen, som ännu inte har svarat på kritiken. 

Att varken kommunikationsansvarig eller ansvarig utgivare kan ge svar på frågan är häpnadsväckande. Vem tar ansvar på Sveriges Television? Att public service måste ta ansvar och svara på kritik är givet anser redaktionen. 

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter