Rekordinflation i Storbritannien

Storbritanniens inflation nådde högre än 11,1 procent i oktober vilket är den högsta siffran sedan oktober 1981 enligt statistik från brittiska statistikkontoret ONS.

Enligt ONS är det elprisstöden som till största del har drivit upp inflationen. Man rapporterar också att gaspriserna har stigit med nästan 130 procent.

Lägger man där till det ökade matpriserna så beräknar man att inflationen nått över 16 procent i oktober.

Inflationen leder till handlingskraft

Storbritanniens inflation är en del av samma utveckling som går att se i hela Europa. Utvecklingen har dels skett på grund av politiska beslut som togs under Covid-pandemin och kriget mellan Ryssland och Ukraina men framförallt så har inflationen ökat på grund av en oansvarig ekonomisk politik och girighet från finanselitens sida.


I Belgien och Grekland har folket tagit till gatorna för att demonstrera mot de allt högre priserna på mat, el och bränsle. Frihetsnytt har tagit fram flera lösningar på hur du kan underlätta livet för dig själv och din familj under svåra ekonomiska tider.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter