Rekordsvenskan tar guld i söndagens skicross

Det svenska medaljregnet i skid-VM verkar inte sluta. Under söndagen togs guldet av en svenska med flera guld och ett världsrekord bakom sig.

Under söndagen kunde Sverige räkna ytterligare ett guld i det pågående skid-VM i slovenska Planica. Det var Sandra Näslund som vann skicrossen.

Sandra Näslund
Sandra Näslund. Foto: Wikipedia/ Nisse Schmidt / Idre Fjäll

Skicross är en fristilsåkning, där fyra personer startar samtidigt och tar sig ned i en bana med kurvor och hopp. Innan huvudtävlingen får deltagarna ensamma ta sig genom banan på tid och resultatet avgör om personen tar sig vidare till finalen.

Näslund kom tvåa i tidstävlingen, vilket motiverade henne extra mycket inför dagens tävling, säger hon till SVT. Dagens guld blir hennes tredje VM-guld.

Rekordet fortsätter

Den 22 januari kunde Frihetsnytt rapportera att Näslund brutit den svenske skidlegenden Ingemar Stenmarks världsrekord i antalet segrar på raken. Stenmarks rekord var då 15, men då Näslund tog sin sextonde seger, innebar det världsrekordet gått över till en ny person, återigen en svensk.

Med dagens seger är Näslund uppe i 19 raka segrar, vilket innebär att hon återkommande höjer rekordet.

Men det verkar inte vara hennes främsta fokus när hon tävlar.

– Jag försöker bara göra det bättre och bättre för varje åk. Det är roligt att åka skidor när man vinner, så just nu har jag inte så svårt att motivera mig, säger hon till SVT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter