Rektor tas ur tjänst – sexchattade med barn

Pedofiluthängningsgruppen ”Dumpen” publicerade i fredags en film där rektorn för en Stockholmsskola konfronteras med att ha sexchattat med barn och därefter stämt träff med den 13-åriga flickan i fråga. Nu är han tagen ur tjänst.

Filmen från Dumpen visar hur den utpekade manliga rektorn konfronteras med att ha sexchattat med en 13-årig flicka och stämt träff med henne för att ha sex. Han har även skickat henne bilder på sitt könsorgan med frågan; ”Vill du testa så visar jag dig” och ”Vill du suga kanske du kan få 500”.

Rektorn började med att beskriva sig som lite av en kändis för den 13-åriga flickan och att han var 42 år istället för 60, skriver Dumpen. Sedan 2017 arbetar han på en grundskola i en Stockholmsförort.

Bakom den 13-åriga flickans profil dolde sig dock Dumpens barnrättsaktivister och det var de som dök upp på mötesplatsen med filmkamera istället för flickan.

Den uthängda rektorn försvarade sig på filmen med att säga att det inte var på allvar utan en lek och att han inte har gjort någonting.

Patrik Sjöberg och Sara Nilsson. Video: Twitter/ @dumpen_se

Rektorn plockades snabbt bort

Kommunen reagerade snabbt och tog rektorn ur tjänst i väntan på att det hela utreds.

Rektorn är tagen ur tjänst och staden har påbörjat en intern utredning. Utredningen görs för att klarlägga fakta och identifiera om, och i så fall vilka ytterligare åtgärder som behöver vidtas, till exempel disciplinära eller arbetsrättsliga åtgärder eller en eventuell polisanmälan från stadens sida.

”Vi är personligen chockade och mycket upprörda över det som framkommer och vi förstår att Du som vårdnadshavare i skolan också är det”, skriver kommunen i ett mejl till föräldrarna.

Dumpen har fått kritik

Dumpen startades och drivs av den före detta höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg och Sara Nilsson, som båda själva blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn. Dumpen skapar profiler som utger sig för att vara barn på sajter där pedofiler ofta söker sina offer. Därefter stämmer parterna träff, till vilken ett par av Dumpens vuxna representanter kommer istället för det förväntade barnet, och konfronterar personen.

Patrik Sjöberg
Patrik Sjöberg. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin

Verksamheten har fått kritik från polis och rättsväsende då uthängningarna kan utgöra ett brott i form av förtal eller grovt förtal. Ett par personer har också tagit sitt liv efter dessa uthängningar.

Tidigare överåklagare och numera rättsexperten Sven-Erik Alhem, är kritisk mot Dumpens metoder. Han tycker inte att privatpersoner ska ta lagen i egna händer och agera domstol. Även om han tycker att det är förståeligt att man gör det för barnens bästa.

Frågan är dock hur barnsexbrotten annars skulle kunna undvikas, då polisens prioriteringar och resurser är begränsade.

Samarbete mellan Dumpen och polisen vore idealiskt

Den kände opinionsbildaren Lennart Matikainen, som arbetat som konsult inom polisen och biträtt vid utredningar, säger att han som privatperson tycker det är bra att Dumpen gör detta.

Vi har ju en regel om att brottsprovokation inte är tillåtet, det har ju Dumpen fått en massa kritik för. Samtidigt har de här pedofilerna kunnat löpa fritt och polisen har inte haft resurser och vilja att göra någonting åt det. Jag ser Patrik och Sara som hjältar.

Det här är ju egentligen en dröm om utredarna skulle se det som en möjlighet att själva slippa göra jobbet. Skulle man vara lite smart här så skulle man inleda ett samarbete istället för att kritisera det man själv har misslyckats med.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter