Religionskritikern vänder sig mot woke-mobben

Den kände religionskritikern Richard Dawkins riktar nu sin kritik mot den politiskt korrekta nätmobb, som försöker tysta alla som har en annan åsikt gällande kön och ras.

Det finns två kön, och så är det med det, var biologen och religionskritikern Richard Dawkins konstaterande när han intervjuades i programmet Piers Morgan Uncensored.

Fokus låg, utöver diskussionen om Dawkins syn på religion, på den intolerans och censur som gäller diskussionen om kön. De som går mot åsikten att det finns fler än två kön demoniseras och utsätts för alla möjliga försök att tysta dem. Dawkins tar bland annat upp J.K. Rowling och det hat hon fått ta emot efter att ha sagt att relativisering av biologiskt kön var en relativisering av kvinnornas kamp.

”Det är mobbning”

Det är ren mobbning som dessa politiskt korrekta aktivister ägnar sig åt, enligt Dawkins, som själv blivit utsatt för denna nätmobb efter ett inlägg på Twitter 2021, där han påpekade hur folk demoniseras om de ifrågasätter vad en person identifierar sig som. Han tog inte uttalad ställning i frågan, utan uppmanade folk att diskutera. Svaret han fick var hat i kommentarsfältet, samt att han blev av med utmärkelsen ”Årets humanist”, som han fick 1996.

På frågan från Piers Morgan om varför samhället förlorat förmågan att ha öppna och ärliga debatter svarade Dawkins (med referens till inlägget 2021):

– Det finns människor för vilka ordet ”diskutera” inte betyder diskutera, det betyder att du har tagit ställning, vilket jag inte hade. Jag tyckte att det var en rimlig sak att diskutera.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter