Republikan kräver riksrätt för känd Demokrat

Anser inte att han tagit sitt ansvar för landets säkerhet och ignorerar migrantkaoset

Republikanen Kevin McCarthy går öppet ut och kräver ministern för inrikes säkerhet Alejandro Mayorkas avgång på grund av att denne inte tagit sitt ansvar för migrantkrisen. McCarthy hävdar att det är Mayorkas ansvar att bibehålla säkerheten i landet men att denne inte har sett till att situationen vid södra gränsen är säker.

Republikanernas ledare i representanthuset, Kevin McCarthy, uppmanade på tisdagen ministern för inrikes säkerhet, Alejandro Mayorkas att avgå på grund av hans hantering av den kaosartade migrantkrisen vid USA:s södra gräns – eller att han eventuellt kan ställas inför en riksrättsprocess när Republikanerna tar över kontrollen över representanthuset nästa år.

”Hans åtgärder har lett till den största vågen av olaglig invandring i historien. Det är därför jag i dag uppmanar ministern att avgå”, sade McCarthy vid en presskonferens i samband med en rundtur vid den södra gränsen i Texas.

”Om Mayorkas inte avgår kommer Republikanerna i representanthuset att undersöka varje order, varje handling och varje misslyckande för att avgöra om vi kan inleda en utredning om åtal., fortsatte han.

Alejandro Mayorkas

Tar inget ansvar för den katastrofala invandringen

Ett växande antal Republikaner anser inte att Mayorka tar ansvar över migrantsituationen och har därför krävt att han ska ställas inför rätta på grund av hans hantering av gränskrisen sedan början av 2021.

Det strömmar varje dag in människor via Mexiko till USA och bara hittills i år har totalt cirka 2,4 miljoner migranter olagligt försökt passera gränsen och många andra har lyckats. Den amerikanska gränspolisen har stoppat många människor som har försökt smuggla enorma mängder droger, bland annat dödsdrogen Fentanyl, och ett stort antal dömda brottslingar.

Mayorkas har upprepade gånger hävdat att gränsen är ”säker”, vilket har retat upp Republikanerna rejält och många påstår att det är röstboskap som det Demokratiska partiet importerar från Sydamerika.

Ministern för inrikes säkerhet Alejandro Mayorkas, är chef över Department of Homeland Security – det departement som ansvarar för bland annat gränskontroller och bildades till följd av händelserna den 11 september 2001. Departementet har cirka 229 000 anställda. Alejandro Mayorkas är av judisk börd och född på Kuba.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter