Republikanernas partikongress: Biden vann genom valfusk

Republikanernas partikongress i Texas fastslår att Joe Biden inte är USA:s legitima president – ”vann valet genom systematiskt bedrägeri”

Republikanerna i Texas antog en resolution den 18 juni om att president Joe Biden ”inte var legitimt vald” och att ”betydande” valfusk i viktiga storstadsområden påverkade resultatet av presidentvalet 2020 till förmån för Biden.

Resolutionen som antogs på lördagen, den sista dagen av en tredagars partikongress som hölls i Houston, fastslog att: ”Vi anser att valet 2020 bröt mot artiklarna 1 och 2 i den amerikanska konstitutionen, att olika statssekreterare olagligt kringgick delstatslagstiftare när de genomförde sina val på flera sätt, inklusive genom att tillåta röstsedlar att tas emot efter den 3 november 2020.”

”Vi tror att betydande valfusk i viktiga storstadsområden avsevärt påverkade resultaten i fem nyckelstater till förmån för Joseph Robinette Biden Jr … Vi förkastar därför de certifierade resultaten av presidentvalet 2020, och vi anser att den tillförordnade presidenten Joseph Robinette Biden Jr. inte var legitimt vald av folket i USA”” fortsatte resolutionen.

Republikanerna i Texas är den största partiavdelningen på delstatsnivå, antog resolutionen efter att delegaterna suttit igenom en torsdagsvisning av ”2000 Mules”, en dokumentär regisserad av den konservativa författaren och filmskaparen Dinesh D’Souza.

Filmen beskrivs som ett avslöjande av ”utbrett, samordnat röstningsbedrägeri i valet 2020” och bygger på platsdata från mobiltelefoner tillsammans med videoövervakningsfilmer som påstås visa en samordnad grupp människor som lämnar valsedlar vid inlämningsboxar utomhus i genomsnitt mer än 20 gånger vardera. Dessa personer kallades av utredarna för ”mulor”.

Medan vissa delstater tillåter röstsedlar från vissa personer lämnas genom ombud, visade volymen av röstsedlar som satts in i lådorna, och det faktum att samma personer gick till flera lådor för att lämna valsedlar, att det som hände var olagligt, säger organisationen True the Vote som ligger bakom dokumentären.

Enligt U.S. National Archives fick Joe Biden 306 elektorsröster i valet 2020 och Donald Trump fick 232 elektorsröster. Trump och konservativa personer över hela USA har sedan dess hävdat att betydande bedrägerier påverkade valresultatet 2020. Demokraterna och amerikanska massmedier har högljutt förnekat sådana anklagelser och hävdat att de är helt ogrundade. Biden-administrationen har inte kommenterat resolutionen från Texas.

Partikongressen fastslår även

Texas republikanska parti antog resolutionen på lördagseftermiddagen under en omröstning om partiets plattform och lagstiftningsprioriteringar. Den godkända plattformen rekommenderar också många åtgärder för att stärka valintegriteten, inklusive genom att implementera väljarfoto-ID och personlig röstning, och skärpa väljarregistreringsprocessen.

Andra frågor som stöds av delstatens republikaner omfattar en uppmaning att förbjuda abort, bevara vapenrättigheter, ta bort marxistisk ideologi och kritisk rasteori från skolornas läroplan och förbjuda könsmodifiering på barn och minderåriga.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter