tisdag, 27 september, 2022

Republikanska delstater förbjuder HBTQ-utbildning i skolor

Vita Husets pressekreterare i tårar: ”Det är helt förfärligt”

Under de senaste månaderna har en rad republikanska delstater infört ny lagstiftning som förbjuder könsbyten för minderåriga, HBTQ-utbildningar i skolan, sexuell propaganda i barnprogram och andra viktiga hörnstenar i HBTQ-arbetet.

Reaktionerna från vänster-etablissemanget i USA har varit många och stundtals hysteriska. Under en intervju på tisdagen bröt Biden-administrationens pressekreterare, Jen Psaki, ihop i tårar och fördömde ”grymheten” i den framväxande trenden. ”De gör det på ett sätt som är strängt och elakt särskilt mot barnen” sa Psaki gråtande efter att intervjuaren bad henne att försöka förstå eller sätta sig in i de republikanska ansträngningarna för att skydda minderåriga från HBTQ-rörelsens budskap i skolorna, i barnprogram och i föreningslivet.

Även i tidningen Washington Post, (som ägs av samme oligark som är huvudägare i Amazon), flödar tårarna. Tidningen återger personliga anektoter från LGBT-aktivister som lider av av blotta tanken på att deras aktivism kan komma att bromsas. Framförallt oroar sig de mest fanatiska aktivisterna för att de sociala myndigheterna ska granska hur de ”uppfostrar” sina egna barn.

I korthet – HBTQ-regleringen i amerikanska delstater:

Skolutbildning kring könsidentitet och avvikande sexuella preferenser i skolan har förbjudits eller begränsats i delstaterna Missouri, Arizona, Kentucky, Indiana, Tennessee, Montana, Oklahoma och South Dakota. Föräldrars rätt att fatta avgörande beslut rörande barnens uppfostran och utveckling har också stärkts väsentligt.

Förslag om att förbjuda sjukvårdspersonal från att tillhandahålla pubertetsblockerande preparat, hormonbehandlingar och könsbyten för barn och unga förbereds i delstaterna Alabama, Florida, Arizona och Indiana.

Förslag som kräver att medlemskap i idrottslag baseras på biologiskt kön till skillnad från upplevt kön förbereds i delstaterna Arizona, Kentucky, Missouri, and Utah.

Hittills omfattar HBTQ-regleringen 75 lagförslag rörande skolutbildning och skolmiljön, 50 rör idrottsfrågor, 29 rör könsbytesindustrin och ytterligare 15 rör övriga frågor som barnprogram, badhus och allmänna toaletter. Under 2019 infördes 18 lagar som tillhör HBTQ-regleringen. År 2021 infördes mer än 100 lagar på samma trend. Hittills under år 2022 har antalet lagar inom HBTQ-regleringen passerat 100.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september