Restriktioner minskar alltmer

Att stänga ned och inskränka friheter ses inte som ett alternativ

I både USA och Sverige ses inte längre inskränkningar av friheter och rättigheter som aktuella när det gäller covid. I USA börjar dessutom nedstängningsförespråkare att ställas mot väggen.

Frihetsnytt kunde i fredags rapportera om hur den danska folkhälsomyndigheten inte längre betraktar covid som en samhällsfarlig sjukdom, vilket innebär att kraven på isolering vid symptom slopas.

Trots att media går på högvarv med att rapportera om ökade fall så börjar även liknande tongångar höras i övriga länder, däribland Sverige. Överläkaren vid Danderyds sjukhus, Johan Styrud, säger till SVT att restriktioner inte har någon effekt, eftersom covid är så pass utspritt i samhället.

Samtidigt gick Europarådet under tisdagen ut med att alla reserestriktioner hävs för resor inom EU. Däremot finns fortfarande möjligheten för länder att kunna kräva covidintyg av resenärer.

Detta kommer att innebära den första julen på länge som folk inte kommer att tvingas till restriktioner och tvångsåtgärder, utan kan fira jul med nära och kära.

Restriktionsivrare oroas av utredning om felaktigt agerande

I USA börjar press att riktas mot de som propagerat för omfattande nedstängningar. Fox News rapporterade den 13 december att Floridas guvernör, den folkligt populäre Ron de Santis, har bett delstatens högsta domstol att undersöka om oegentligheter förekommit gällande covid-vaccinen.

Uttalandet kom i samband med att de Santis agerade ordförande för ett rundabordssamtal gällande rapporterna om effekterna från vaccinen, som flera personer drabbats av. De Santis påtalade då att det är olagligt att ge ut felaktig information rörande läkemedel. I ett inlägg på Twitter listade han hur man kommer att utkräva ansvar från läkemedelsföretagen för vaccinskador.

Anthony Fauci
Anthony Fauci. Foto: Wikipedia/ The White House

De Santis besked kom snabbt att oroa Anthony Fauci, chef över National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) och en av de främsta förespråkarna för nedstängningar, restriktioner och vaccinkampanjer i USA.

I ett inslag på Fox News blev han väldigt defensiv och bedyrade att vaccinen minsann räddat miljontals liv och hävdade att vaccinfrågan politiserats. Han fortsatte även att propagera för att folk ska fortsätta ta doserna, men gick aldrig in på varför det skulle vara farligt med en utredning av något som omfattat hela nationens befolkning .

Protester gav resultat

När regeringar över hela världen började att göra inskränkningar i friheter och rättigheter med hänvisning till covid, gav det upphov till enorma proteströrelser.

Vid månadsskiftet dominerades nyhetsflödet av protesterna mot restriktionerna i Kina, vilka resulterade i att de kinesiska myndigheterna tvingades att ge med sig och tvärvända i synen på covid, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Även i Sverige hölls flera demonstrationer mot framförallt vaccinpass, där folks rörelsefrihet skulle begränsas om de vägrade att ta ett vaccin på experimentstadium. De största demonstrationerna hölls i Stockholm och Göteborg den 22 januari 2022, med ett deltagarantal på 10000 respektive 4000 personer.

Med tanke på hur hårt regeringar och myndigheter världen över tryckt på för att införa nedstängningar och vaccintvång, så kan det konstateras att protesterna gav resultat när dessa nu backar på samtliga punkter.

Demonstration mot vaccinpass på Sergels torg
Demonstration mot vaccinpass på Sergels torg, Stockholm 22 januari 2022. Foto: Frihetsnytt

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter