Riksdagen: Bidrag för etableringsjobb ska utbetalas direkt till migranten

Fria Tider rapporterar idag om ett nytt system som förenklar bidragsfusket bland invandrare. Regeringen har tidigare ersatt arbetsgivare för kostnaden med att ha nyanlända personer anställda. Numera ska pengarna gå förbi arbetsgivaren direkt till invandraren.

Etableringsjobb skiljer sig från dagens befintliga subventionerade anställningar för invandrare på så sätt att staten betalar ut pengarna direkt till invandraren, skriver regeringen på sin hemsida.

Den finns inom västerländska kulturer en traditionell föreställning om att arbetsgivaren snarare än staten kan förväntas ha vetskap om huvuvida en anställd verkligen arbetar enligt det ingångna anställningsavtalet och om vederbörande överhuvudtaget dyker upp på arbetsplatsen. Enligt uppgifter till Fria Tider har regeringen stöd av EU när man gör upp med denna förlegade princip. Från om med september månad utbetalas lönen, eller vad man ska kalla det, direkt till den anställde utlänningen.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter