Riksdagen vill ha mer pengar för sin säkerhet

I och med det rådande säkerhetsläget och den hotbild som finns, vill Riksdagsförvaltningen ha mer pengar för att höja säkerheten i riksdagshuset.

I händelse av krig, kris eller annan allvarlig situation, ska Sveriges riksdag kunna fortsätta fungera. Det säger Riksdagsförvaltningen, som nu begär mer pengar för säkerhetsarbetet, rapporterar Altinget.

Riksdagsförvaltningen ska bistå riksdagsledamöterna i deras arbete, både genom att garantera säkerheten och på andra sätt se till att arbetet flyter på. Man har märkt av det nya säkerhetsläget i och med Säpos höjning av terrorhotnivån, och vill framförallt motverka risken för IT-attacker, som riktar in sig på riksdagens tekniska system.

– Riksdagen behöver fungera oavsett händelse, också när det sker incidenter eller kriser, och i värsta fall krigsfara och krig, säger Niklas Åström, säkerhetschef i riksdagen, till Altinget.

Därför begär nu Riksdagsförvaltningen ytterligare 16,88 miljoner kronor till säkerhetsbudgeten 2024 för Riksdagen och därefter ytterligare 18 miljoner kronor/år för 2025 och 2026.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Dom kan börja med att spara !! Lägg ner åtminstone 10 myndigheter till att börja med. Vilka ?? Detta forums redaktion kan hjälpa till !!
    I stället för att samtala med Jonas Gardell borde Ulf Kristersson ta ett samtal med Carl L. Då kunde det förhoppningsvis bli något vettigt om UK. lyssnar.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter