Riksdagsrunkaren ville liberalisera SD

Kritiken växer internt mot att SD fortfarande inte vidtagit några åtgärder mot den riksdagsledamot som skickat penisbilder till flera olika kvinnor. Nu avslöjar Samnytt att riksdagsledamoten haft en ledande roll i att liberalisera SD:s invandringspolitik.

SD-politikern har tidigare suttit med i riksdagens migrationskommitté, där han förordat en migrationspolitik som var mer liberal än den som Moderaterna och Kristdemokraterna förordade – ett stort avsteg från det som SD tidigare stått för.

– Han var drivande i att liberalisera Sverigedemokraternas migrationspolitik. Bland annat skrevs ett stycke in som innebar att SD:s utkast till beslut blev snällare än nuvarande lagstiftning, säger en ”väl insatt SD-källa” till Samnytt.

Växande missnöje

Ledamoten ska enligt uppgift vara gift och ha barn, vilket inte hindrat honom från att skicka så kallade dickpicks och sexchatta med andra kvinnor – ibland från riksdagens lokaler.

Missnöjet med SD-ledningens bristande handlingskraft gentemot mannen växer nu inom SD efter att Jimmie Åkesson förra veckan sagt till Aftonbladet att han inte kommer att agera mot mannen ifall agerandet inte anses brottsligt.

I sociala medier ifrågasätter många hur ett socialkonservativt parti kan ha en så lättsinnig inställning till ett uppträdande som många anser djupt omoraliskt, särskilt eftersom mannen är gift, oavsett om det är en lagöverträdelse eller inte.

I en intern Facebookgrupp, som Samnytt tagit del av skärmdumpar från, är det flera ledande SD-företrädare som uttrycker missnöje och upplever att den runkande politikern saboterar valarbetet.

”Jag har inte offrat vänner, familj, jobb för detta”, skriver en av partiets gruppledare i kommunfullmäktige i gruppen.

”jag vägrar förlora ett val för att en person inte kan hålla skrevet i styr och partiet anses stå passivt”, skriver en lokal SD-ordförande.

”[D]et enda rätta [vore] att den som är skyldig till dessa idiotiska/eventuellt brottsliga handlingar hade haft självinsikten att avsäga sig sina uppdrag och sin plats på riksdagslistan. Skulle personen inte besitta denna självinsikt är det ju partistyrelsens uppgift”, skriver en annan.

SD:s partiledning ska ha känt till riksdagsmannens agerande sedan åtminstone januari 2021, uppger Samnytt. Trots det står hans namn på valsedlarna även inför detta val.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter