Rikspolischefen: 4000 nya poliser räcker inte pga ”folkmängden”

Sveriges förtvivlade rikspolischef konstaterar idag i Morgonekot att det inte finns något tak på hur många poliser som måste anställas för att kunna skapa trygghet i Sverige. Reportrarna undviker att ställa frågor om anledingen till det exploderande behovet vad som kan göras för att minska antalet brottslingar i landet.

Sveriges poliskår, som aldrig varit större än idag, räcker inte till – på grund av migrationspolitiken. Inte minst den dryga miljon muslimer som numera finns i landet visar med jämna mellanrum ett stort behov av polisiär uppvaktning. I dagens upplaga av Morgonekot säger rikspolischef Anders Thorngren att polistätheten i ett land måste anpassass till en ny verklighet. ”Vi måste ju växa i förhållande till folkmängden och sen brottsutvecklingen så det är många siffror som måste vara på plats”.

Många utlänningar, många poliser

Rikspolischefen är noga med att inte sätta något tak på sina krav på ny personal, vilket bedömare menar är självklart i och med att hans överordnade inte sätter något tak på invandringen.

Klädsamt nog nämner rikspolischefen inte det som alla vet, nämligen att både brottsutvecklingen och folkmängden är direkta resultat av politiska beslut, som också snabbt och effektivt skulle kunna botas med andra politiska beslut. Bedömare utan politiskt korrekta skygglappar konstaterar att Sverige, med rätt politik, istället för 26 000 poliser skulle behöva kanske 6 000, om ens det.

Vid det förra sekelskiftet, med utbredd fattigdom och arbetslöshet och med en starkt växande befolkning behövdes utanför storstäderna (där de flesta svenskar bodde) totalt 2 800 poliser. Dessa så kallade fjärdingsmän arbetade bara deltid med polisverksamhet. Uppgifterna om antalet poliser i storstäderna dåförtiden har inte hittats.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter