Rikspolischefen till svars inför justitieutskottet

Efter relationsskandalen som skakat polisledningen kallas rikspolischefen till justitieutskottet, för att svara på frågor rörande hanteringen av ärendet.

Den senaste tiden har varit tumultartad för polisens högsta ledning. En skandal rörande en hemlig relation mellan underrättelsechefen för Nationella operativa avdelningen (Noa), Linda Staaf och hennes chef, Mats Löfving, har kommit till offentligheten och innehållit flera riktigt allvarliga episoder.

Relationen innebär en anställning av Staaf, trots bristande kvalifikationer, samt anmälningar om ofredande och fridskränkning mot Löfving, vilket Frihetsnytt skrev om tidigare i veckan.

Rikspolischefen, Anders Thornberg, har fått hård kritik för hur ärendet har hanterats och under gårdagen krävde justitieutskottet att han noggrant utredde fallet.

Nu har Thornberg kallats upp till utskottet för att svara på frågor om ärendet. De vill veta vad exakt som har hänt, varför det har skett och hur det har hanterats. Även om ledamoten Bassem Nasr, miljöpartisten som kallat Thornberg till mötet, säger sig ha fortsatt förtroende för rikspolischefen, så hotar händelsen att urholka allmänhetens förtroende för polismyndigheten, rapporterar SVT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter