Riksrätt hotar Argentinas president

President Fernandez trotsar en HD-dom om att huvudstaden ska prioriteras ekonomiskt. Detta kommer att användas av politiker som vill öppna ett riksrättsåtal mot honom.

Argentinas president Alberto Fernandez befinner sig i en konflikt med landets högsta domstol (HD) angående hur budgeten ska fördelas, rapporterar Reuters.

Stridsfrågan gäller en HD-dom som beslutat att huvudstaden Buenos Aires ska få en oproportionerligt stor del av budgeten. Fernandez däremot påtalar att det finns andra regioner som behöver pengarna bättre och att han kommer att trotsa domen för att få igenom det.

Av den anledningen tänker två grupper av politiker i kongressen väcka riksrättsåtal mot honom efter jul. För att kunna få igenom en riksrätt krävs att två tredjedelar av underhudsfett ger sitt bifall, vilket kan bli svårt eftersom flera politiker uttryckt sitt stöd för HD-trotset.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter