Roger Richthoff kommer stötta AfS i valet

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Riksdagsmannen Roger Richthoff kommer stötta Alternativ för Sverige inför valet 2022

Den tills nyligen sverigedemokratiske riksdagsledamoten, och nu politiske vilden, Roger Richthoff meddelar nu att han kommer att erbjuda sina tjänster till partiet Alternativ för Sverige inför valet i höst. Frihetsnytt fick en kort intervju med honom.

Roger, som har haft en lång och väldigt framgångsrik karriär inom SD har valt att lämna partiet och sitter mandatperioden ut som politisk vilde. Hans beslut att lämna avgjordes bland annat av ofriheten att fatta personliga beslut själv, som i vaccinfrågan, men framförallt frågan om anslutningen till Nato. Richthoff kommer nu istället ställa sina kunskaper och erfarenheter till förfogande för partiet Alternativ för Sverige.

Han kommer dock inte kandidera för partiet, eftersom Roger redan 2018 meddelat att han vill lämna det politiska uppdraget i riksdagen 2022. Kan jag stödja på annat sätt så gör jag gärna det. Kanske i frågor som rör totalförsvaret med hur man gör beredskapsplaner och liknande. Detta har jag faktiskt erbjudit alla partier, berättar Roger.

SD viker ner sig och håller tyst i viktiga frågor såsom förändringen av grundlagen och vaccinpassen.

Roger Richthoff

Mitt ställningstagande, säger Roger, baserar sig på ett antal frågor. Dels att AfS står fast i frågan att Sverige inte ska ansluta sig till Nato, dels att de inte tycker att man ska driva frågan om vaccinpass och vill heller inte att grundlagen ska ändras. I den frågan är SD helt tysta och någon diskussion om det förs inte inom partiet. Dessa frågor är viktiga för mig och därför byter jag parti. En medlemsansökan kommer jag dock skicka in först när jag har diskuterat igenom dessa frågor med partiet (AfS), säger Roger.

Roger anser att en tydlig skillnad mellan SD och AfS är att det senare står fast vid de olika fastlagda principer man har. Han anser att SD gör onödigt mycket avkall på sina tidigare principer i ivern att anpassa sig till Moderaterna och Kristdemokraterna.

– SD viker ner sig och håller tyst i viktiga frågor såsom förändringen av grundlagen och vaccinpassen och var man står där. EU fattade ett beslut i en fråga häromdagen som kommer att begränsa möjligheterna att föra ut åsikter via alternativ media och det är jätteallvarligt för demokratin. Där anser jag att AfS står kvar.

Enligt mitt sätt att se det så duger inte det här ledarskapet inom SD.

Roger Richthoff

Han berättar vidare att ledarskapet inom SD är under all kritik. Partiledningen går hellre på Expos och andra tidningars uppgifter än att ringa direkt till den det berör och fråga hur saker ligger till.
I SD är det ingen som längre frågar mig vad jag tycker, säger Roger.

AfS bildades ju av uteslutna Sverigedemokrater som upplevde att det inte var tillåtet att tala fritt ens inom partiet. Upplever du att det är högre i tak inom AfS?

– Av det jag har sett och hört så upplever jag det så. Man måste kunna byta synpunkter. Det är inte samma sak som att jag ska få som jag vill, men om man stängs ute från debatten är ju sannolikheten mindre att man stödjer frågan.

AfS stora fråga är ju återvandring. Har du några tankar om hur återvandringspolitiken ska fungera i praktiken?

– Det är en av tre jätteviktiga frågor för mig. Min personliga uppfattning är att om ett barn begår ett grovt brott ska hela familjen utvisas. Det kommer att finnas undantagsfall där, exempelvis när familjen sökt hjälp för dessa problem hos myndigheter. Jag tror att det skulle bli betydligt mer ordning i samhället om dessa familjer visste att de riskerade utvisning om barnet begår brott.

Medborgarskap som fåtts på felaktiga grunder ska naturligtvis dras in, men då måste lagen ändras.
Även i dessa frågor saknar jag ett tydligt språk från SD. Roger anser att vi befinner oss i ett lågintensivt inbördeskrig, vilket han fått utstå mycket kritik för, bland annat från SD. Nu anser han att kritiken i princip tystnat. När poliser flyr, vad kallar man det annars, undrar Roger. Man måste ta tag i det här, hävdar han. Statens primära uppgift är att skydda den svenska befolkningen, men gör man det?

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter