Rowlings nya trans-diss: ”Vit, medelålders snubbe”

Den världskända författarinnan J.K. Rowling har både risats och rosats för sitt öppna transmotstånd. Nu uppmärksammas hon igen efter att ha riktat en känga mot världens första transsexuella fotbollsmanager i ett humoristiskt inlägg på X. Inlägget har hittills nått över två miljoner X-användare.

Frihetsnytt har tidigare uppmärksammat Harry Potter-författarinnan J.K. Rowling, som är öppen med att hon anser att ”kvinna” är någonting man föds till. Rowling har ofta kritiserats av transaktivister som menar att hon är en ”transfob”, men det har inte fått henne att backa.

Nu har Daily Mail uppmärksammat att Rowling ännu en gång har lyckats reta gallfeber på transaktivister, denna gång genom ett humoristiskt inlägg på X. Hbtq-organisationen Pride uppmärksammar i ett inlägg att världen har fått sin första öppet transsexuella fotbollsmanager – Lucy Clark – som föddes som man. Clark är numera manager inom engelsk damfotboll efter att tidigare ha varit domare.

Lucy Clark. Skärmavbild: Youtube/Guinness World Records

Rowling: ”Snubbe”

Rowling skrev i ett inlägg följande om nyheten:

”När jag var ung var alla fotbollsmanagers heterosexuella, vita, medelålders snubbar, så det är fantastiskt att se hur mycket saker har förändrats.”

Rowling syftade uppenbart på att Clark – trots tappra försök – fortfarande ser ut se de manliga fotbollsmanagers författarinnan var van att se i sina ungdoms dagar.

Inlägget har i skrivande stund setts av över två miljoner personer och har gillats 32 000 gånger. Bland kommentarerna är det många som uppskattar Rowlings humoristiska inlägg, men ett par användare menar att tweeten är ”grym” och onödigt elak.

Riskerar att straffas för inlägg

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om att Rowling riskerar att hamna i fängelse för sina inlägg om transsexualism efter att en ny hatbrottslag började gälla i Skottland under förra månaden. Rowling har dock tagit den nya lagen med ro, och har även ”testat” den med kritiska inlägg om transsexuella.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter