Rumbles stämning av staten New York påskyndas

Domare påskyndar Rumbles stämning mot staten New York om dess nystiftade lag om censur på nätet. Förhandlingen om lagen som begränsar yttrandefriheten startar redan den 19 december.

Som Frihetsnytt tidigare rapporterat stämmer videoplattformen Rumble staten New York för en ny lag som de nyligen infört gällande censur av sociala medier. Delstaten New Yorks nya kontroversiella lag innebär att plattformar på nätet måste ta itu med ”hatiskt” innehåll som publiceras av användare. Rumble menar att den strider mot det första tillägget i grundlagen gällande yttrandefriheten och drar alltså delstaten inför rätta.

Rumble lämnade tillsammans med Foundation for Individual Rights and Expression (FIRE) i förra veckan in en stämning mot staten New York. Nu har den federala domaren påskyndat förhandlingen och fastställt en telekonferens till den 19 december.

De vanliga knepen för att hindra yttrandefriheten

Lagen kräver att plattformar på nätet ska övervaka tal som anses vara ”förtalande” eller ”förnedrande” för någon på grund av skyddade egenskaper som religion, ras eller kön. Plattformarna måste också skapa ett rapporteringssystem som gör det möjligt för användarna att rapportera innehåll, och plattformarna måste behandla varje klagomål.

Om lagen inte efterlevs kan plattformarna drabbas av böter på upp till 1 000 dollar per dag. Inte så höga belopp för Big Tech-plattformar som YouTube och Facebook, men det drabbar andra plattformar, appar, webbplatser och forum desto hårdare.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter