Rymdteknologi landar i Sverige

Intresset för spetsteknik är stort bland svenska företag. Nu tar astronauten Christer Fuglesang och rymddesignern Cecilia Hertz fasta på detta och erbjuder lösningar utvecklade för rymden.

Det nya konsultbolaget ISAAC, International Space Asset Acceleration Company, ska använda rymdforskning för att lösa problem för företag på jorden med hjälp av avancerad teknik. Bolagets främsta namn är astronauten Christer Fuglesang, Cecilia Hertz som redan arbetat med rymddesign i 20 år med sitt bolag Umbilical Design, och entreprenören Mattias Hansson.

– Jag ser alla möjligheter i rymdsektorn, men nu måste vi accelerera. Vi behöver bli fler och jobba mer strukturerat”, förklarar Cecilia Hertz i Dagens Industri.

I en pressrelease skriver ISAAC själva:

Genom att matcha befintlig avancerad rymdforskning med angelägna och aktuella behov hos företag och organisationer skapas nya affärsmöjligheter. Det finns redan många exempel på denna kunskaps-transformation, inom områden som medicin, miljö, transport, kommunikation, hållbarhet, underhållning och industri, etc. Ett känt exempel är Gore-Tex, som först togs fram för rymdfärd men som sedan blivit ett av världens mest välkända material.

Resultaten av det extremt avancerade arbete som läggs ned på att ta oss ut i rymden är kunskap och teknik som även kan användas för att skapa bättre förutsättningar för oss människor på vår vackra blå planet, säger svenske astronauten Christer Fuglesang, delägare och senior rådgivare till I.S.A.A.C.”

Några av ISAAC:s första kunder uppges vara den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation Jernkontoret, svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg och fastighetsinvesteraren NREP.

Att intresset för spetsteknologi är stort i Sverige är känt sedan länge. Svenskar är ett av världens mest innovativa folkslag och hamnar regelmässigt högt upp på topplistorna över flest patent per capita, särskilt inom teknologi.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter