Rysk ambassad sätter antisemitisk näsa på ukrainsk president

Den ryska ambasaden i London hånade i ett twittermeddelande Ukrainas president för den förlupna luftvärnsraket som i förra veckan dödade två polacker – och för hans judiska börd.

Brittiska Jewish News rapporterar att Volodomyr Zelenskyj avbildats som en karaktär i den tecknade serien The Simpsons, där presidenten blivit tvungen att skriva hundra gånger på svarta tavlan: ”Jag kommer inte skjuta fler missiler mot Polen”. Den ukrainske presidenten, som är jude, var för dagen utrustad med en majestätisk näsa.

President Zelenskyj sade till tidningen att Moskvas desinformationskampanj har haft en kraftfull verkan i många länder, men att Ukraina överlag ”lyckats samla världen mot Ryssland”. Presidenten invänder emellertid mot påståendet att den nedfallna raketen kom från Ukraina. Han insisterar på att raketen var en rysk provokation – en ståndpunkt som han är i stort sett ensam om i världen.

De har spridit desinformationen i många afrikanska och asiatiska länder, de har en kraftfull inverkan på Israel, på Tyskland och många andra europeiska länder, deras TV-kanaler med desinformation arbetade tills nyligen i USA och många andra länder i världen, sade Zelenskyj, enligt Jewish News.

Penetrera lögnens mur

Ukraina kan inte bekämpa Ryssland enbart med vapen”, förklarade presidenten vidare. Men om man bara lyckas ”penetrera lögnens mur”, skulle den ukrainska nationen kunna ”förena hela världen”. Zelenskyjs förmåga till häpnadsväckande uttalanden uppmärksammades redan i maj månad av schweiziska Weltwoche och Frihetsnytt.

De båda tidigare sovjetrepublikerna Ryssland och Ukraina fortsätter att slå världen med häpnad. Bedömare menar att den allmänna förvirringen blir större för var dag som går. Rysslands president Vladimir Putin har tidigare förklarat att Ukraina är styrt av ”nazister”, vilket var ett av skälen till den speciella militära operation om inleddes i februari för att ”avnazifiera” grannlandet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter