tisdag, 27 september, 2022

Rysk TV hotar att förvandla Storbritannien till en ”radioaktiv öken”

Nyhetspanel i rysk TV svarar på brittiska försvarsministerns krigshets

Under förra veckan sände rysk stats-TV ett program som presenterade en simulation av hur den ryska flottans atomubåtar med lätthet skulle utradera hela Storbritannien. I segmentet presenterades den ryske politikern Aleksey Zhuravlyov, som förklarade att ”en Sarmat-missil och de brittiska öarna kommer inte att finnas längre.”

Specifikt diskuterades Storbritanniens militära stöd till Ukraina. London var bland de första att offentliggöra sina vapenleveranser, inklusive pansarvärnssystem och ammunition, till Ukraina. Landets premiärminister har även bekräftat att ukrainska miliser tränas på brittiskt territorium i användningen av avancerade vapensystem.

Det var då segmentet övergick till nyhetsankaren som beskrev det ryska motangreppet: ”Den närmar sig sitt mål på ett djup av 1 km med en hastighet av 200 km/h. Det finns inget sätt att stoppa den här undervattensdrönaren. Kärnstridsspetsen har en sprängkraft på upp till 100 megaton.”

I programmets mest provocerande ögonblick säger nyhetsuppläsaren att hela Storbritannien kunde förvandlas till en radioaktiv öken: ”En sådan här störtflod bär också extrema doser av radioaktiv strålning. Efter att ha krossat de brittiska öarna kommer det att förvandla det som kan finnas kvar av dem till en radioaktiv öken.”

Svar på Storbritanniens vapenleveranser till Ukraina

Panelen hade börjat med att reagera på de senaste kommentarerna från Storbritanniens försvarsminister, Ben Wallace, som beskrev Ukrainas rätt att ”försvara sig” som att, gärna med brittiska vapen, angripa mål inuti Ryssland.

”En del av att försvara sig i den här typen av invasion är uppenbarligen för Ukraina att anfalla den ryska arméns försörjningslinjer, för utan bränsle, mat och ammunition stannar den ryska armén och kan inte längre fortsätta sin invasion”, sa han på torsdagen.

Om Sarmat-roboten

RS-28 Sarmat är en rysk interkontinental ballistisk robot bestyckad med kärnstridsspetsar. Sarmat-roboten väger 100 ton och kan bära en kärnvapenladdning på 10 ton. Roboten kan bära upp till 10 stora kärnladdningar eller 15 mindre, som kan styras mot individuella mål. Sarmat har inom västvärlden kallats för ”Satans Son”.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

00:04:34

Nyhetssändning 26 september