Ryska angrepp slår ut strömförsörjningen i stora delar av Ukraina

De ryska attackerna mot Ukrainas infrastruktur är de största sedan krigets inledning, uppger flera nyhetskällor. Bland annat har elnätet slagits ut i stora delar av landet.

Under måndagen angreps Kiev och flera andra centralorter i Ukraina av ryska kryssningsrobotar. Enligt Reuters är det de mest omfattande angreppen sedan krigets inledningsskede.

”Robotar träffade korsningar, parker och turistmål i huvudstaden Kiev och explosioner rapporterades i Lviv, Ternopil och Zjytomyr i västra Ukraina, Dnipro och Krementjuk i centrala, Zaporizjzja i södra och Charkiv i östra”, skriver Reuters.

President Vladimir Putin sade efter attacken mot Krimbron igår att han beordrat ”massiva” angrepp med långdistansrobotar och hotat med fler sådana angrepp om Ukraina slår till mot ryskt territorium.

Pro-ryska källor rapporterar att man särskilt riktat in sig mot Ukrainas elnät och kraftverk. Telegramkanalen Intel Slava Z rapporterar om attacker mot kraftverk i Kryvyj Rih (ryska: Krivoj Rog), Kiev, ett annat i Lviv med flera.

Andra robotar ska enligt uppgift ha träffat underrättelsetjänsten SBU:s högkvarter i Kiev och den tyska ambassaden i Kiev. Åter andra tycks ha träffat mer slumpmässiga mål.

På flera håll ska det ha uppstått långa köer till bensinstationer i områden som hittills varit relativt förskonade från kriget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter