Ryska dumans talman: ”USA vill förvandla Ukraina till koloni, inte ett självständigt land”

Talmannen i Rysslands parlament ger replik på President Joe Bidens önskningar om ett ”demokratiskt och välmående Ukraina” – ”Hela världen har sett vad satsningar på ”fred och demokrati” har lett till i Mellanöstern och Jugoslavien!

”USA:s ledning vill göra Ukraina till sin koloni, pressa ut alla naturresurser ur landet och använda dem för att försvaga Ryssland”, skrev ryska statsdumans – parlamentets talman Vyacheslav Volodin på sin Telegram-kanal. Volodin noterade inledningsvis att Joe Biden påstått att Amerika vill se ”ett demokratiskt, oberoende, suveränt och välmående Ukraina”, enligt ett reportage från TASS.

”USA hade åtta år på sig att göra Ukraina ”demokratiskt, oberoende, suveränt och välmående”, när amerikanska rådgivare och instruktörer kontrollerade Kievregimen efter statskuppen. Men istället för att utveckla landet, Ukraina, som har en enorm potential, har de plundrat det.” skrev dumantalaren och tillade att i Ukraina under perioden efter Maidan ”stängde oönskade medier, oberoende journalister dödades, politiska partier förbjöds” och ”ingen från den korrupta regeringen tänkte på det ukrainska folket.”

Volodin sa därefter att: ”Nej, Washington vill inte se ett självständigt Ukraina. USA:s ledning vill göra det till sin koloni. Att pressa ut alla naturresurser ur landet och använda dem uteslutande för att försvaga Ryssland.” Enligt Volodin har ”Hela världen sett vad globalistiska satsningar på ”fred och demokrati” har lett till i Libyen, Irak, Afghanistan, Syrien och Jugoslavien.

”Ingen av dessa stater, som Washington också ville göra demokratiska och välmående, vann. Precis tvärtom. De en gång utvecklade länderna har hamnat i kaos och förödelse, deras medborgare står inför en humanitär katastrof. Till exempel i Afghanistan under tjugo år av de amerikanska truppernas vistelse dödades mer än 250 000 civila, befolkningen blev utarmad”, sade han. Uttalandena kommer kort efter anklagelser från Rysslands utrikesdepartement om Storbritanniens samhällsomstörtande inverkan enligt samma mönster.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter