lördag, 1 oktober, 2022

Ryska McDonalds kan få heta ”Kul och gott” (men inte McDuck)

McDonalds har sålt alla sina restauranger i Ryssland. Nu ska de byta namn. Den får dock inte heta ”McDuck” som var ett av de mest populära förslagen eftersom McDonalds redan har patent på det namnet.

McDonalds gick den 20 maj ut med att de sålt alla sina ryska restauranger till affärsmannen Alexander Govor. Nu ska snabbmatskedjan döpas om.

Enligt dokument som ryska RBK tagit del av har det potentiella namnet McDuck – som redan används som smeknamn på hamburgerkedjan, ungefär som ”Donken” i Sverige – avfärdats då McDonalds redan tagit patent på det namnet i USA.

Istället är det enligt RBK följande namn som skickats in till det ryska patentverket Rospatent:

  • ”Bara sådär”
  • ”Kul och gott”
  • ”Samma ställe”
  • ”Fri kassa”

Presstjänsten på företaget som än så länge heter McDonalds bekräftade för RBC att de skulle välja ett namn bland dem som skickats in.

– Vi arbetar just nu med att skapa ett nytt varumärke och har redan skickat in ansökningar om registrering av flera namn. I framtiden kommer ett av alla registrerade namn att väljas ut, meddelade de.

Den ärkeamerikanska snabbmatskedjan är ett av de multinationella företag som lämnat Ryssland efter invasionen av Ukraina. Bland de övriga märks bland andra Coca-cola, Starbucks och porrsajten Pornhub – något som gett upphov till många skämt om att ryssarna snart kommer att vara sundare än västerlänningar både fysiskt och mentalt tack vare bojkotterna mot landet.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar