Ryssland ber Sverige om hjälp

Efter misstänkta attentatet mot gasledningarna i Östersjön ber Ryssland Sverige och Danmark om hjälp

Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov uppmanar Sverige och Danmark att hjälpa Ryssland med information gällande det misstänkta attentatet mot Nord Stream 1 och Nord Stream 2. På grund av svensk och dansk övervakningsutrustning går det inte att komma nära rören, uppger Peskov. 

– Det här är en situation som kräver dialog och interaktion mellan parterna för att ta reda på vad som hänt. Och för att förutsäga skadan och bestämma vilka ytterligare åtgärder som ska vidtas, säger Peskov.

Att det skett att riktat attentat mot gasledningen anses högst sannolikt. Tomas Kåberger professor i industriell energipolicy vid Chalmers tekniska högskola säger att det är osannolikt att slumpvisa händelser skulle göra att båda ledningarna skadades.

Björn Lund, lektor i seismologi vid Institutionen för geovetenskap som mäter jordbävning- och sprängningar, säger att det är tydligt utifrån vågformerna att det handlar om en sprängning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter