söndag, 27 november

Ryssland: Demokraterna i USA driver de militära biolabben i Ukraina

Den ryska utredningen pekar ut Obama, Clintons, Biden, Soros och Gates som arrangörerna bakom biolabben i Ukraina

Rysslands försvarsministerium, respektive dess utrikesministerium, publicerade på onsdagen häpnadsväckande bevisning i sin senaste sammanställning över utredningen kring militära biolabb i Ukraina. I sin presentation hävdar de två ryska myndigheterna att Demokraterna i USA samarbetat med internationella läkemedelsbolag som Pfizer och Moderna, samt stiftelser ledda av George Soros och Bill Gates, för att bedriva militär bioforskning i Ukraina.

”Det måste sägas att ideologerna för USA:s militära biologiska forskning i Ukraina är ledare för det demokratiska partiet”, säger generallöjtnant Igor Kirillov, chef för den ryska försvarsministeriets avdelning för strålskydd, kemiska och biologiska skydd. Den ryska utredningskomittén bedömer att USA spenderat mer än 224 miljoner dollar på biologiska program i Ukraina från 2005 till början av 2022.

Enligt RT skapade den amerikanska regeringen ett sätt att finansiera den militära bioforskningen direkt från den federala budgeten, men använde också statliga garantier för att samla in pengar från ”icke-statliga organisationer som kontrolleras av ledningen för det demokratiska partiet”, sa Kirillov.

Dessa organisationer omfattar Bill och Melinda Gates Foundation, Clinton Foundation, George Soros Open Society och investeringsfonder, Rockefeller Foundation, EcoHealth Alliance och Hunter Bidens Rosemont Seneca Partners, hävdade Kirillov.

Det ryska försvarsministeriets pekade även ut de globala läkemedelsjättarna Pfizer, Moderna, Merck och Gilead som inblandade i detta system, ”de använder det för att testa mediciner samtidigt som de kringgår internationella säkerhetsstandarder.” I gengäld donerar Big Pharma till det demokratiska partiet, hävdade Kirillov.

Det ryska försvarsministeriet identifierade flera amerikanska politiker som var direkt involverade i amerikansk bioforskning i Ukraina, däribland Joe Biden, Barack Obama och Hillary Clinton. Dokument som hittats på Hunter Bidens bärbara dator verkar tyda på att presidentens son var involverad i finansieringen av bioforskning i Ukraina.

Inte bara USA

Tyskland och Polen har också utfört bioforskning i Ukraina, hävdade Kirillov: ”Inte bara Pentagon, utan också ett antal av deras NATO-allierade genomför militärbiologiska projekt på Ukrainas territorium. Den tyska ledningen lanserade sitt nationella biosäkerhetsprogram oberoende av Washington redan 2013. Omkring 12 länder, inklusive Ukraina, är involverade i programmet.”

Den militära bioforskningen involverar sådana ledande tyska vetenskapliga institutioner som Robert Koch Institut och Institut für Mikrobiologie der Bundeswehr, tyska försvarsmaktens mikrobiologiska institut, IMB, sade Kirillov.

Polen har finansierat Danylo Halytsky Lviv, Ukrainas Nationella Medicinska Universit i staden Lvov, säger Kirillov, som hävdar att det polska institutet för veterinärmedicin har varit inblandat ”i studier av epidemiologiska hot och spridningen av rabiesviruset i Ukraina. Dessa studier har utförts med American Battelle Institute – en av Pentagons nyckelentreprenörer.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar