Ryssland: Europamarknaden inte stängd för gasleveranser

Den rådande energikrisen i Europa är bland annat ett resultat av att flera gasberoende länder stoppat importen av rysk gas. Nu säger Ryssland att man är villig att utöka leveranserna.

Den ryske vice premiärministern, Alexander Novak, har märkt av underskottet på naturgas i Europa, och säger att landet är villigt att börja genomföra gasleveranser genom Jamal-Europa-ledningen, vilken går från Jamalhalvön, genom Vitryssland och Polen till Tyskland, rapporterar den statliga ryska nyhetsbyrån TASS.

Den europeiska marknaden är fortfarande relevant för Ryssland, på grund av dess behov av gas. Då Jamal-ledningen varit nedstängd är det möjligt att använda den, säger Novak.

Under de första elva månaderna 2022 ökade de ryska gasleveranserna till Europa, trots sanktionerna, till 19,4 miljarder kubikmeter, och sannolikt kommer mängden att ha passerat 21 miljarder kubikmeter innan årsskiftet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter