tisdag, 27 september, 2022

Ryssland håller internationell antifascistisk kongress

En internationell antifascistisk kongress inleddes i Moskva idag. Ryssland ska bekämpa nazism och fascism ”inte bara ideologiskt utan även på slagfältet”, slog försvarsminister Sergei Shoigu fast.

Den internationella antifascistiska konferensen besöktes av ”representanter för myndigheter, offentliga och religiösa organisationer i Ryssland och andra länder, militärer, historiker, kulturpersonligheter, krigsveteraner och många andra”, skriver topwar.nu.

Ett av målen med konferensen var att lyfta fram Sovjetunionens roll i besegrandet av fascismen under andra världskriget.

Försvarsminister Shoigu slog även fast att det är ”nazism” ifall europeiska länder börjar neka ryssar inresetillstånd och visa, uppger flera medier. Ett påstående som är helt i linje med vad vänsterliberaler i västvärlden sagt i flera årtionden när de utmålat det som ”nazism” och ”rasism” att vilja stoppa utomeuropeisk invandring.

En stor del av konferensen väntas bli inriktad mot ”den ukrainska fascismen”, som man anklagar för att ha begått ett folkmord mot etniska ryssar i Donbass. Man ondgör sig också över att ”nazistiska” grupper är tillåtna i väst och att ”nazistiska slagord hörs öppet på gatorna” i bland annat Litauen.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:34

Nyhetssändning 26 september

EU: Allt fler vill slopa sanktionerna