onsdag, 30 november

Ryssland: ”Israel vill avleda uppmärksamheten från sitt eget krig”

Anklagar Israel för avledningsmanövrar

Det ryska utrikesdepartementet sa under helgen att Israel försöker utnyttja händelser i Ukraina för att avleda världens uppmärksamhet från dess ockupation av palestinska territorier. Ministeriet kritiserade starkt den illegala ockupationen av Palestina efter att Israels utrikesminister Yair Lapid uttalat att han vill avbryta Rysslands medlemskap i FN:s råd för mänskliga rättigheter.

”Kommentarerna från Lapid den 7 april är en ny anti-rysk verbal attack i samband med Israels stöd för FN:s generalförsamlings resolution om att avbryta Rysslands medlemskap i FN”, sade det ryska utrikesministeriet i ett uttalande på fredagen.

Ministeriet uttryckte sitt ogillande gentemot Lapids uttalanden och betonade att hans tal representerar ett försök att utnyttja det ryska ingreppet i Ukraina för att avleda det internationella samfundets uppmärksamhet från den palestinsk-israeliska konflikten, ”den längsta ockupationen under efterkrigstiden”.

Inte heller den diplomatiska konflikten mellan Israel och Ryssland är ny. Israel har vid flera tillfällen under det gångna årtiondet, särskilt under kriget i Syrien, anklagat Ryssland för att ge stöd till den libanesiska motståndsgruppen Hizbollah. Det ryska utrikesdepartementet avslutar det senste utspelet med att beskriva hur Gazaremsan blivit som ett fängelse under bar himmel eftersom dess folk har lidit i nästan 14 år av blockader som införts av den israeliska staten.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar