onsdag, 28 september, 2022

Ryssland kallar cheferna för amerikanska medier till möte, varnar för ”stränga åtgärder”

Rysslands utrikesministerium har kallat cheferna för amerikanska medier som verkar i Moskva till ett möte för att meddela dem om tuffa åtgärder som svar på amerikanska restriktioner mot ryska medier

”Om de ryska mediernas arbete – operatörer och journalister – inte normaliseras i USA, kommer de strängaste åtgärderna oundvikligen att följa”, sa ministeriets taleskvinna Maria Zakharova på fredagen.

”För detta ändamål, måndagen den 6 juni, kommer cheferna för alla amerikanska mediekontor i Moskva att bjudas in till det ryska utrikesministeriets presscenter, varvid vi ämnar förklara för dem vad konsekvenserna av deras regerings fientliga linje i mediesfären kan bli.” tillade hon. ”Vi ser fram emot det.”

Ryssland har anklagat västländer för att införa orättvisa restriktioner för sina medier utomlands, inklusive förbud mot vissa statligt stödda ryska nyhetskanaler. Ryska duman antog ett lagförslag förra månaden som ger åklagare befogenheter att stänga utländska mediebyråer i Moskva om ett västerländskt land har varit ”ovänligt” mot rysk media.

Washington har infört sanktioner mot några statliga ryska TV-stationer, som de säger har spridit desinformation och pro-rysk propaganda om kriget i Ukraina. På frågan om kallelsen av de amerikanska medierna i Moskva sa en talesperson för utrikesdepartementet att USA stöder tillgång till media och internet för ryssar, som utsätts för censur av sin egen regering.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

00:04:34

Nyhetssändning 26 september