Ryssland slutar skicka olja till Europa

Efter EU:s sanktionskrig mot Ryssland slutar nu landet att skicka olja till Europa. Istället skeppas den till Asien.

Europa har sedan kriget i Ukraina utbröt plågats av höga elpriser och höga drivmedelspriser. Orsakerna anses vara många men en av de mer betonande anledningarna är de sanktioner EU infört mot Ryssland. Sanktionerna har visat sig ha liten effekt på Rysslands ekonomi men desto större på Europas.

Rysk olja går till Asien istället för Europa

Efter EU:s importförbud av rysk råolja som levereras sjövägen har Rysslands export av olja nästan upphört, rapporterar Bloomberg.

– Den råolja som Europa undviker har omdirigerats till Asien, med en flottilj av tankfartyg som ångar runt kontinenten och genom Suezkanalen för att leverera last till Indien och Kina, skriver Bloomberg.

89 procent av råoljan som Ryssland exporterar skickas nu istället till Asien. Hade inte EU infört importförbudet den 5 december hade denna olja istället kunnat nå Europa. Den olja som fortfarande når Europa går i princip bara till Bulgarien.

EU:s sanktionskrig har fått stor kritik

Många har kritiserat EU:s sanktioner eftersom att de drabbar Europas länder hårdare än vad de drabbar Ryssland. Innan EU införde det 7:e sanktionspaketet varnade Ungern för att ytterligare sanktioner från EU:s sida skulle förvärra energikrisen ytterligare, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Massiva demonstrationer har uppstått i flera olika länder vars befolkningar inte vill frysa eller svälta ihjäl på grund av sanktionernas konsekvenser. Bland annat har stora demonstrationer uppstått i Tyskland, Tjeckien, Belgien, Moldavien, Italien och Frankrike.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter