lördag, 1 oktober, 2022

Ryssland uppmanar WHO att undersöka USA-finansierade biolabb i Nigeria

Enligt ryska försvarsministeriets informationsbilder verkar fyra USA-kontrollerade biolaboratorier vara verksamma i Nigeria

Ryssland uppmanar Världshälsoorganisationen, WHO:s, ledning att undersöka verksamheten i biologiska laboratorier som finansierats av USA i Nigeria. Enligt ryska försvarsministeriets informationsbilder finns två USA-kontrollerade biolaboratorier i staden Abuja, ett i staden Zaria och ett annat i Lagos. Detta sade chefen för den ryska strålningsstyrkan, kemiska och biologiska skyddsstyrkorna Igor Kirillov på fredagen.

”Mot bakgrund av många fall av amerikanska brott mot biosäkerhetskrav och fakta om försumlig lagring av patogena biomaterial, uppmanar vi ledarna för Världshälsoorganisationen att undersöka verksamheten i USA-finansierade nigerianska laboratorier i Abuja, Zaria, Lagos och informera världssamfundet om dess resultat,” sa Kirillov.

Han påminde om att enligt WHO-rapporten kom den västafrikanska stammen av apkopp-patogenen från Nigeria, en annan stat där USA har etablerat sin infrastruktur för biologiska experiment. ”Enligt tillgänglig information finns det åtminstone fyra Washington-kontrollerade biolaboratorier som är verksamma i Nigeria”, betonade tjänstemannen.

Det är inte första gången som Ryssland anklagar globalistiska entiteter i USA för att bedriva tveksam biologisk forskning i utvecklingsländer. Tidigare denna månad släppte det ryska försvarsministeriet en omfattande bevisning för att biolabben i Ukraina drivs av Demokraterna i USA i en sammansvärjning med bland annat Bill Gates och George Soros.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar