S vill utnyttja ”trollfabriker” för övervakning

”Avslöjandet” om att Sverigedemokraterna håller sig med så kallade ”trollfabriker” utnyttjas friskt av etablissemanget. Media vill så split inom regeringssamarbetet, men nu vill politiker utnyttja detta för att inskränka yttrandefriheten på nätet.

Frihetsnytt har uppmärksammat det pågående mediedrevet mot Sverigedemokraterna (SD). Programmet Kalla Fakta på TV4 har ”avslöjat” att det ska finnas ett antal konton som partiet använder för att styra det politiska samtalet på internet. Vad som egentligen har avslöjats är medias agenda att sabotera SD:s samarbete med regeringspartierna.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson har gått till motattack mot medierna och kallar det för en ”gigantisk påverkansoperation”. Precis som Frihetsnytt tog upp är det för att SD tar upp frågor som etablissemanget har försökt tysta ned, inte minst problemen med massinvandringen. Detta skrämmer etablerad media som inser att de tappar makten över informationsflödet.

Övervakning på internet

Helen Fritzon under pressträffen. Skärmavbild: Youtube/ Socialdemokraterna
Helen Fritzon under pressträffen. Skärmavbild: Youtube/ Socialdemokraterna

Mediedrevet utnyttjas även av de svenska politikerna. Under onsdagen rapporterade Frihetsnytt att Centerpartiet (C) vill att Säpo ska övervaka SD.

Nu utnyttjar Socialdemokraterna (S) detta för att kräva hårdare censur på internet. På en pressträff under torsdagen berättade partiledaren Magdalena Andersson och partiets toppnamn till EU-valet, Heléne Fritzon, att man vill införa id-kontroller på internet.

– Vi vill använda EU för att få bort fejkkonton på sociala medier. Alla konton ska ha krav på identifiering och kunna kopplas till en person, sade Andersson. Vad förslaget innebär är att ingen person ska kunna kommentera anonymt på internet, utan allt som skrivs och sägs ska kunna spåras till en enskild person.

Under den tid då åsiktsförtrycket var som hårdast var det många som valde att kommentera och uttala sig anonymt. Detta för att slippa repressalier från etablissemanget, om man bland annat kritiserade massinvandringen. Att just S själva avslöjats med att driva trollkonton var inget som togs upp.

Katastrofala attacker på oliktänkande

Andersson passar även på att dra kopplingar till Ryssland och hävdar att SD:s ”trollkonton” är en del av en rysk desinformationskampanj.

Att Andersson attackerar olika aktörer och anklagar dem för att sprida desinformation och gå Rysslands ärenden, har inte slagit väl ut tidigare. Frihetsnytt uppmärksammade tidigare under våren hur Andersson gick till attack mot opinionsbildaren och Youtube-profilen Henrik Jönsson.

Detta ledde till stenhård kritik mot Andersson, vars pressekreterare desperat försökte slingra sig och hävdade att det var den intervjuande journalisten som styrt in samtalet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Helene Fritzon har jag hört/sett i Kristianstad , en mycket obehaglig typ. –När jag tänker efter kan jag inte påminna mig en enda sosse jag skulle kunna stå ut med . Ett ex: (S) partisekreterare Tobias Baudin……en så dumdryg figur så det nästan blir komik….–Otroligt nog har han hittat en kvinna , Linda ,att gifta sig med. Äger en WW Tiguan , 2022 , bensindriven. Han bor på Gävlegatan i Sthlm innerstad.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter