Så blev hovrättsdomen för Vetlandamordet

De två kvinnorna dömdes i tingsrätten för mordet i Vetlanda. Domen överklagades till Göta hovrätt och idag kom domen.

Klockan 13:00 under onsdagen meddelades domen i mål B 1735-23 av Göta hovrätt. Det gällde det uppmärksammade målet i Vetlanda, Småland, där 21-åriga Tove ströps till döds.

I Eksjö tingsrätt ( B 1877-22)dömdes Toves ”vänner”, Maja Hellman och Johanna Jansson för mord och grovt gravfridsbrott till livstids fängelse.

Sedan tidigare har det spekulerats i Maja Hellman skulle frikännas för mordet, eftersom hon nyligen blivit frisläppt.

Nu visar att Hellman mycket riktigt frias för mordet. Hon är fortfarande dömd för grovt gravfridsbrott och ska avtjäna 1 år och 6 månader i fängelse. Hon behöver inte heller betala skadestånd till Toves anhöriga.

Hovrätten ändrar fängelsestraffet för Johanna Jansson från livstid till 16 års fängelse. Orsaken är att hon anses ha agerat med avsikt att mörda Tove, eftersom det skedde efter att hon och Hellman av en slump träffat på Tove. Däremot anses hon ha haft ett likgiltighetsuppsåt, vilket innebär att agerandet inte varit planerat, men nog så brutalt och att hon mycket väl varit medveten om att agerandet skulle döda Tove.

Domen kan överklagas senast den 22 november 2023.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter